Circuit Armenia si Georgia

Circuite Georgia Armenia
de la
EUR 2598 00 EUR
2 adulti

Itinerariu:

Ziua 1. Bucuresti – Yerevan

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti Otopeni cu destinatia Yerevan. Sosire dupa miezul noptii, transfer si cazare imediata la hotel Ani Central Inn 4* sau similar in zona Yerevan.

 

Ziua 2. Yerevan

Mic dejun. Timp liber pentru odihna. Dupa amiaza, tur panoramic al orasului Yerevan, ce include Opera, Piata Republicii, Lacul Lebedelor, “Cascada” si Northern Avenue. Vizita la Muzeul Matenadaran, casa celor mai vechi manuscrise armene din lume. Se viziteaza apoi Satul Garni, faimos pentru templul pagân de dateaza din secolul 1 si Manastirea Geghard, ce apartine UNESCO. Seara, retur in Yerevan pentru cazare la hotel Ani Central Inn 4* sau similar.

 

Ziua 3. Yerevan*

Mic dejun. Timp liber pentru a petrece o zi relaxanta in Yerevan sau optional*, vizite la Catedrala Zvartnots ce apartine UNESCO, Biserica Sf. Hripsime – una dintre cele mai vechi biserici ale tarii, Fabrica de Coniac Ararat, Memorialul Genocidului si Complexul Memorial de la Tsitsernakaberd. Prânzul este inclus. Oprire la un restaurant local pentru a observa modul de preparare a pâinii armenesti, numita lavas, preparat recunoscut ca si simbol al tarii. Seara, retur in Yerevan pentru cazare la hotel Ani Central Inn 4* sau similar.

 

 Ziua 4. Yerevan – Manastirea Khor Virap – Areni – Manastirea Noravank - Yerevan

Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Khor Virap, ce ofera o priveliste minunata asupra Muntelui Ararat. Plecare spre provincia Vayots Dzor, regiune recunoscuta pentru zona viticola. Aici se cultiva soiul Areni, unicat in lume, din care se produce vinul cu acelasi nume. Oprire la o crama pentru degustare de vinuri locale. Se viziteaza Bird Cave (Areni-1), pestera unde s-a descoperit prima incaltaminte de piele din lume cu o vechime de peste 5500 ani. Se viziteaza manastirea Noravank, situata intr-un defileu spectaculos, sapat in stânci rosiatice. Seara, retur in Yerevan pentru cazare la hotel Ani Central Inn 4* sau similar.

 

Ziua 5. Yerevan – Lacul Sevan – Dilijan – Manastirea Haghartsin – Tbilisi

Mic dejun. Plecare spre Lacul Sevan, considerat perla albastra a Armeniei, unde se viziteaza Manastirea Sevanavank, una dintre cele mai vizitate si fotografiate din Armenia. Deplasare spre Dilijan sau asa-numita „Elvetia armeneasca” unde se pot admira magazine de artizanat. Participare la prepararea unei painici dulci, numita “gata”. Vizita la complexul Manastirii Haghartsin, situat intr-un loc retras al padurii. Se trece frontiera Armenia – Georgia (se schimba autocarul si ghidul). Cazare la Hotel Gureli 3* sau similar in zona Tbilisi.

 

Ziua 6. Tbilisi

Mic dejun. Tur pietonal de oras in Tbilisi, in care se viziteaza centrul vechi al orasului, cu stradutele inguste, cu cladiri ale caror fatade colorate si balcoane de lemn sculptate te fac sa te simti ca intr-o lume de poveste. Se vor admira: Biserica Metekhi, cartierul Abanotubani faimos pentru baile cu sulf, defileul Leghvtakhevi si Catedrala Anchiskhati, cea mai veche biserica din Tbilisi. Plimbare cu telecabina pâna la fortareata Narikala si cu funicularul pâna la Mtatsminda, de unde se poate admira o priveliste incredibila asupra capitalei. Seara, cazare la Hotel Gureli 3* sau similar in zona Tbilisi.

 

Ziua 7. Tbilisi - Mtskheta – Svetiskhoveli – Ananuri – Gudauri

Mic dejun. Deplasare spre vechea capitala a Georgiei, Mtskheta. Se vor vizita: Manastirea Jvari, construita in secolul al VI-lea si Catedrala Svetiskhoveli, o capodopera arhitecturala ce dateaza din secolul al XI-lea, ambele incluse in Patrimoniul UNESCO. Traseul se continua traversând vechiul drum militar prin Muntii Caucaz printr-o zona foarte pitoreasca. Oprire in Ananuri pentru a vizita vechea cetate. Seara, cina si cazare la hotel Gudauri Inn 4* in zona Gudauri.

 

Ziua 8. Gudauri  – Gergeti – Tbilisi

Mic dejun. Transfer cu masini de teren 4X4 catre Biserica Sfintei Treimi din localitatea Gergeti, aflata la 2170m. În conditii meteo prielnice, se poate admira muntele Kazbegi, unul dintre cei mai inalti munti din Georgia (5047m inaltime). Întoarcere la Tbilisi. Seara, cazare la Hotel Gureli 3* in zona Tbilisi (camera ramane la dispozitia turistilor pâna in momentul transferului la aeroport)

 

Ziua 9. Tbilisi - Bucuresti

Dupa miezul noptii, transfer la aeroport pentru check-in si imbarcare pe cursa cu destinatia Bucuresti Otopeni.

 

 

Servicii neincluse in pret:

• Asigurare medicala si storno

• Bacsisuri pentru ghizi si soferi locali: 5 Eur/ persoana/ zi (recomandat)

 

Servicii optionale*:

• Excursie de o zi cu plecare din Yerevan in ziua 3 (pranz inclus): – 79 Eur/ persoana (se poate rezerva doar in avans, in agentie)

• Supliment pentru pranz (3 pranzuri in Armenia si 3 pranzuri in Georgia, nu include pranzul din ziua 3): 165 Eur/ persoana

• Supliment pentru cina (2 cine in Armenia si 3 cine in Georgia, nu include cina din ziua 3): 169 Eur/ persoana

 

Acte necesare:
• Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara (nu este acceptat pasaportul temporar).


Grup minim pentru organizarea circuitului: 25 persoane.

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Armenia si Georgia, Toate locatiile, Georgia

Verifica tarife si disponibilitate