City break ISTANBUL

Toate Locatiile, Turcia
de la
EUR 440 00 EUR
2 adulti
Ziua 1
Ziua 1. (Satu Mare-Baia Mare-Cluj Napoca-Alba Iulia-Sibiu-Bucuresti-Edirne) Plecare la orele stabilite din punctele de imbarcare pe traseul Bulgaria - Turcia. In Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, vizitam Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei. Plecam spre Istanbul unde ajungem in jurul dupa amiezii. Vizita la Patriarhia ortodoxa a Constantinopolului, biserica Sf. Gheorghe, inchinare la moastele St. Gheorghe. Cazare in Edirne.

Ziua 2
Ziua 2. EDIRNE - ISTANBUL- marele Bazar Mic dejun. Dupa micul dejun plecam spre Istanbul unde ajungem in jurul orei 12:00. Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar pana seara sau pentru vizite individuale. Cazare hotel 3* in Istanbul.

Ziua 3
Ziua 3. ISTANBUL - cartierul Sultanahmet Mic dejun Astazi vizitam (vizite interioare): Palatul Topkapi - unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, resedinta multor sultani, printre care si Sultanul Suleyman Magnificul; apoi Muzeul Sfanta Sofia - biserica construita in anul 537, a fost loc sfant al crestinilor pana in anul 1453, cand a fost transformata in moschee. Datorita lui Mustafa Kemal Atateerk s-au facut importante restaurari, care au pus din nou in lumina mozaicuri de mare importanta istorica. Pauza pentru pranz. Dupa-masa vizitam Moscheea Albastra (Moscheea Sultanahmet) - cu 6 minarete, pentru interior au fost folosite peste 21.000 de placi de ceramica albastra de Iznik. In Piata Sultanahmet, admiram din exterior: Obeliscul egiptean, Coloana serpuita sau complexul de bai al sultanei Heerrem. Croaziera de cca 3 ore pe apele Bosforului si ale Marii Marmara, admirand profilul superbei capitale din partea europeana, dar si partea asiatica. Seara, cazare la hotel 4* Istanbul.

Ziua 4
Ziua 4. ( ISTANBUL - cartierul Taksim -Mic dejun Stramtoarea Bosfor este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Istanbul, cu: Podul Atateerk, zona portuara, Muzeul naval, Turnul cu ceas sau Moscheea Sinan-pasa. Admiram Cornul de Aur, trecem Podul Galata si ajungem pentru prima vizita interioara a zilei la Palatul Dolmabahce Saray, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia, locul in care se intalnesc opulenta orientala a ultimilor conducatori ai Imperiului Otoman cu rafinamentul occidental. Pauza pentru pranz in zona Turnului Galata, in cartierul numit Micul Paris. Dupa-amiaza, ne indreptam spre cea mai mare si cea mai frumoasa moschee - Suleimanye, conceputa de renumitul arhitect Mimar Sinan pasa, langa care se afla si monumentele funerare ale sultanului Suleiman si ale sultanei Heerrem, precum si ale altor membri ai dinastiei otomane. Seara, cazare la hotel 4*

Ziua 5
Ziua 5. ISTANBUL- )RUSSE- BUCURESTI - ACASA Mic dejun. Imbarcare pentru intoarcere in tara. Pauza pe traseu pentru masa.


City break ISTANBUL /Perioada : 03.11- 08.11.2022

Tariful include:
- Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer cu toate taxele de drum si parcari incluse;
- 4 nopti cazare hoteluri 3* cu mic dejun.
- asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.
Tariful nu include (sumele sunt informative pentru intrarile la obiectivele turistice):
- asigurare medicala de sanatate (obligatorie, dar se pot incheia la orice companie de asigurari);
- intrarile la obiectivele turistice: Istanbul - Sfanta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL; Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2019.
- croaziera Bosfor - 10-15 Euro
- bacsisuri pentru soferi si ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 5 Euro/sejur;
- ghizi local turc obligatoriu: 5 Euro/persoana/circuit;
ACTE NECESARE:
- pasaport -valabil 8 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;
- copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.
CONDITII DE RETRAGERE:
- 20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;
- 50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;
- 80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;
- 100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.
OBSERVATII:
- Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
- Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.
- Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
- Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
- Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
- Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
- Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
- La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Istanbul
Transport Autocar Istanbul - Baia Mare

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Baia Mare catre City break ISTANBUL, Toate locatiile, Turcia

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
440
2 Adulti
4 Nopti